bezár
 

art&design

2014. 02. 17.
Kedden búcsúztatják König Róbert festő- és grafikusművészt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
König Róbert festő- és grafikusművésztől kedden vehetnek búcsút barátai, kollégái és tanítványai jelképes ravatalánál Budapesten, az Epreskerti Kálváriában.

prae.hu

König Róbert Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész, nyugalmazott egyetemi docens január 27-én, 63 éves korában hunyt el szívelégtelenségben. Barátai, kollégái, tanítványai február 18-án búcsúzhatnak tőle az Epreskerti Kálváriában.
    
A megemlékezésnek nem lesz kötött formája, így a nap folyamán bármikor leróhatják kegyeletüket az emlékezők az ebből az alkalomból egész nap nyitva tartó kertben. A művész temetésére tavasszal, Magyarbólyban kerül sor - mondta el Antall István író, a művész barátja az MTI-nek.
    
König Róbert 1951-ben született Székesfehérváron. A Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán tanult, mesterei Raszler Károly és Rozanits Tibor voltak.
   
Diplomája megszerzése után a főiskola képgrafikai tanszékének munkatársa, majd tanára lett. Ösztöndíjasként Olaszországban és Norvégiában dolgozott, tanított a Hágai Királyi Akadémián, és számos kiállítást rendezett többek közt Hamburgban, Pozsonyban, Stuttgartban, Esslingenben, Új Delhiben és több magyar nagyvárosban is.
    
Hamvait felesége, Lelkes Mária belsőépítész mellé temetik el.

 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés