bezár
 

színház

2014. 02. 15.
Ifjúsági bemutatót tart a Kolibri Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ifjúsági bemutatót tart a Kolibri Színház február 22-én: Kiss Márton Csöngő című darabját a szerző rendezésében láthatja a közönség.

Szkéné színház

A közelmúltban történt, 2008-as brutális kaposvári kamaszgyilkosság történetére épülő darab arra a kérdésre keresi a választ, hogy napjainkban miként lesz valakiből gyilkos, másból pedig áldozat a tinédzserek között - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Olvasva az internetes kommenteket megdöbbentett, hogy magukat megfontoltnak tartó állampolgárokból milyen indulatokat képes kihozni egy kegyetlen gyilkosság, hogy a halálbüntetés állandó felemlegetése mellett mennyire kegyetlen büntetésformákat javasolnak. Mintha az ötleteken keresztül ugyanaz a mélyen jelen lévő agresszió mutatkozott volna meg, amelynek áldozatává vált a megölt fiú és a két gyilkos is. Ez a felismerés volt az, ami miatt érdekelni kezdett a történet" - mondta a szerző-rendező.

Kiss Mártonnak a Csöngő az első olyan színdarabja, amelynek története valós eseményeken alapszik, de nem célja, hogy dokumentarista drámát állítson színpadra. "A megtörtént eset kiindulási pontként szolgál a rendezéshez, amely egy fiktív történeten keresztül kíván mesélni a mai tizenévesekről, tizenéveseknek" - fogalmazott Kiss Márton.

Az előadásban Alexics Rita, Mészáros Tamás, Mult István, Ruszina Szabolcs és Szanitter Dávid lép színpadra, a látványért Polgár Péter, a zenéért Lázár Zsigmond felel, a produkció dramaturgja Horváth Péter.

A 14-18 éves korosztálynak szánt produkció a Platform 11+ együttműködés támogatásával meghirdetett magyar ifjúsági drámapályázat egyik díjnyertes alkotásából készül és drámafoglalkozás kíséri.

A darabból február 21-én 17 órától nyílt próbát tartanak a Kolibri Pincében, ahol az előadás megtekintésén kívül lehetőség nyílik az alkotókkal való találkozásra, beszélgetésre, az előadáshoz kapcsolódó színházi nevelési program megismerésére. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, a részletek a színház honlapján olvashatóak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés