bezár
 

zene

2014. 02. 14.
Fábián Juli & Zoohacker a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Várhatóan megjelenés álló első stúdióalbumáról is előad néhány dalt Fábián Juli és Zoohacker hétfőn a Művészetek Palotája (Müpa) Fesztivál Színházában. A koncert a közmédiával közös MR2 Akusztik+ sorozat része.

prae.hu

 A formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező zenész: a korábban dzsesszénekesnőként jegyzett, és a szakma által igen nagyra tartott Fábián Juli, illetve a szárnyait elektronikus produkciókban bontogató billentyűs-producer, Palásti Kovács Zoltán, vagyis Zoohacker. A duó a modern irányzatok felhasználásával értelmezett újra régebbi stílusokat jó ízléssel, és hozott létre igényes popzenét.
    
A produkció játszott a legendás Stereo MC’s előzenekaraként, 2012-ben az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóversenye, A Dal döntőjébe került a Like a Child című számmal, amely meghozta az országos ismertséget. Fábián Juli & Zoohacker tavaly egy év kihagyás után tért vissza, miután az énekesnő szerencsésen felgyógyult betegségéből.
    
"Egy elektronikus hangzású és koncepciójú zenekar számára egy akusztikus koncert a lehető legnagyobb kihívás. Kétféle úton lehet elindulni a hangzás átalakításában: a dalok lecsupaszításán, illetve színesítésén keresztül. Mi mindkét lehetőséget kihasználjuk kiváló muzsikusaink és vendégművészeink segítségével" - idézte a Müpa ajánlója Fábián Julit és Zoohackert.
    
A Zeneakadémia dzsessz tanszakán Berki Tamás tanítványaként végzett Fábián Juli és Zoohacker bemutatkozó anyaga, a négyszámos Girly 2011-ben lett sikeres a rádiók körében. Az énekesnő korábban számos produkcióban (Erik Sumo Band, Barabás Lőrinc Eklektric) aratott sikert; Zoohacker remixet készített ByeAlex Kedvesem című dalára. Zoohacker 2013-ban Fonogram-díjat kapott az év hazai elektronikus zenei produkciója kategóriában, az elmúlt időszakban Judie Jay-jel is több számot készített.
    
A hétfői Müpa-koncerten Fábián Juli és a billentyűs hangszereket, dorombot, tilinkót, futujarát egyaránt megszólaltató Zoohacker mellett közreműködik Udvarhelyi Gábor (gitár), Premecz Mátyás (billentyű), Gábor Andor (ütősök), Bata István (basszusgitár) és Delov Jávor (dob), vendégként lép színpadra Simkó-Várnagy Mihály (cselló), valamint Subicz Gábor (trombita).
    
Az MR2 Akusztik+ a Müpából, az MR2 Petőfi Rádió akusztikus stúdiókoncertjeinek mintájára, koncertszínpadi körülmények között, a Müpa színpadán született sorozat, amely a közmédia csatornái, a Petőfi Rádió, az M1 és a Művészetek Palotája koprodukciójában valósul meg a hazai könnyűzene kiemelkedő előadóival.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés