bezár
 

art&design

2014. 02. 13.
Caravaggiótól Canalettóig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vasárnap zár a Caravaggiótól Canalettóig című kiállítás a budapesti Szépművészeti Múzeumban, az intézmény hosszabbított nyitva tartással és különleges programokkal várja a látogatókat a hétvégén.

prae.hu

A múzeum szombaton és vasárnap egy órával korábban, kilenc órakor nyit, pénteken és szombaton este nyolckor, vasárnap pedig este tízkor zár - közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Szombaton hajnalig tartó Barokk! jelmezes parti lesz éjszakai tárlatnézéssel és jelmezversennyel, a zenét DJ Bootsie és DJ Izil szolgáltatja. A vasárnapi Ciao Caravaggio! finisszázs barokk zenével és filmvetítéssel várja az érdeklődőket. A Barokk Csarnokban 16 órától hallható az Olasz Kultúrintézettel közösen szervezett koncert, amelyen neves külföldi zenészek többek között Antonio Vivaldi és Giuseppe Tartini műveit adják elő.

A mélyföldszinti Ión Piramisban egész nap a témába illő filmeket vetítenek: az érdeklődők megtekinthetik egyebek mellett a Derek Jarman által rendezett Caravaggio filmet, illetve egy 2007-es játékfilmet a művész életéről, amelynek rendezője Angelo Longoni, operatőre pedig az Oscar-díjas Vittorio Storaro.

Emellett még két filmet is megnézhetnek a látogatók, mindkét alkotás a kor híres festőnőjének, Artemisia Gentileschi életét mutatja be.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés