bezár
 

film

2014. 02. 06.
Menjek/Maradjak: itt egy Anima Sound System videoklip, miközben készül a London epizód
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Menjek/Maradjak dokumentumfilmes stábja a tavalyi év októberében és decemberében forgatta a sorozat következő, londoni epizódját, amelyet a nyáron mutatnak be. A New York-i film végefőcím dalát adó Anima Sound System ismét hozzájárult a film zenéjéhez, új számuk, a napokban megjelenő Crossroads videoklippjében néhány képkocka erejéig a Menjek/Maradjak: London szereplői is feltűnnek. A nagyvárosi meditáció tematikájú klip Londonban forgott, és szintén a Menjek/Maradjak filmesei készítették.

prae.hu

London a magyar új mobilitás első számú célpontja. Becslések szerint jelenleg százezernél is több hazánkfia vállal munkát, tanul, illetve tervezi hosszabb-rövidebb tartózkodását, esetleg végleges letelepedését a nyolcmilliós metropoliszban. Az epizód készítését kiterjedtebb előkészítő munka és kutatás előzte meg, amit könnyített a helyszín relatív közelsége, továbbá a filmek közönségének adományai és néhány cég konkrét anyagi támogatása is.  

Az epizód hat szereplő életét követi közelebbről nyomon. A szereplők, négy fiatal férfi és két fiatal nő között van szakács-vállalkozó, diák, táncosnő, orvos, zenész és egy sofőr. A szereplők kiválasztásában a stáb arra törekedett, hogy minél színesebben, ugyanakkor hűen tudja bemutatni a Londonban élő magyarok mindennapjait, személyes és általános dilemmáit.



A továbbra is a Speak Easy Project független produkciójában készülő, 52 perces dokumentumfilm a londoni magyar érdekeltségű Badur Alapítvány, a Fórum Film, és a Café Film együttműködésében készül, jelenleg a film utómunkálatai folynak. A csapat hálás a szálláslondon.com-nak, a Forest&Ray-nek, és a Wizzairnek, illetve annak a 103 egyéni felajánlónak, akik egy közösségi finanszírozási kampány keretében támogatták adományaikkal a filmet.  

A filmet rendező Imre Loránd Balázs Józsa Lászlóval egyben a film producerei. Hernáth Csaba, a film vágó-operatőre a New York-i filmhez hasonlóan törekedett a markáns, mozgalmas képi világ megteremtésére. A film zenéjén az Anima Sound System mellett Bognár Csaba (Sabw) dolgozik, aki személyesen is jelen volt a forgatáson.

A New York-i epizód itt található és nézhető:
http://www.youtube.com/watch?v=xlQhYVQSpDE
 


Facebook: https://www.facebook.com/menjekmaradjak
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés