bezár
 

zene

2014. 02. 04.
Filmharmonikusok 2014 - filmzenék vetítéssel - ráadás-koncert
Budafoki Dohnányi Zenekar
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 2013-as telt házas koncert sikere ismétlést követelt, így a Budafoki Dohnányi Zenekar ismét a Müpa koncertpódiumára idézi a legnépszerűbb filmzenéket.

prae.hu

A hangverseny- és vetítőtermek világának gyümölcsöző egymásra hatása voltaképpen annak köszönhető, hogy a filmgyártás felemelkedésének időszaka a nagyzenekari színekben rejlő lehetőségek már-már szemérmetlenül fantáziadús kiaknázásának korára esett.

Hollywood szinte kiapadhatatlan inspirációs forrásra lelt az előző századforduló szimfonikus alkotásainak dús hangzásában. Áradó melódiákban és a hangszerelésben rendkívül hatásos módon alkalmazzák a klasszikus repertoártól örökölt elemeket a filmek tartalmához és látványához egyaránt, nem is beszélve a konkrét zenei idézetek atmoszférateremtő hatásáról, amelynek lehetőségeivel a mozgókép szintén szívesen játszik, otthonossá, könnyen érthetővé és tetszetőssé varázsolva a mozi élményét a közönség számára.

Filmzene

A Budafoki Dohnányi Zenekar és vezetője, Hollerung Gábor régóta kiváló érzékkel mutatja fel ennek a különleges kapcsolatnak a szépségét.

Hollerung Gábor

A nagy érdeklődésre való tekintettel ráadás koncertet rendeznek február 8-án, 11:00 órai kezdettel.

Ráadás
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés