bezár
 

art&design

2014. 02. 03.
Kiállítás Gianfranco Ferre fehér blúzaiból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rendkívüli kiállítás emlékezik meg Gianfranco Ferre olasz divattervezőről, a tárlaton az általa kreált fehér női blúzok láthatók.

prae.hu

Huszonhét hófehér blúz idézi fel a 2007-ben elhunyt divattervező munkásságát és az olasz, valamint a nemzetközi divat történetében hagyott nyomát.
    
A fehér ing - szerintem. Gianfranco Ferre című kiállítás a hét végén nyílt meg az olasz textilipar hagyományát őrző pratói Textilmúzeumban (museodeltessuto.it), és június 15-ig várja a látogatókat.
    
A tárlaton kizárólag Ferre számos kollekciójának egyetlen, örökösen visszatérő darabja látható: a fehér blúz, amely a divattervező húszéves pályafutásának védjegyévé vált.
    
Kiállították Ferre eredeti vázlatait, valamint a fénysávokkal megvilágított blúzokat, amelyeknek így a lehető legjobban látszik a formája, szabásmintája és volumene. Ezen kívül láthatók az ingekről készült röntgenfelvételek is, amelyeket a kiállításra a firenzei dóm restaurátorlaboratóriuma készített.
    
Ferre minden egyes inge mérnöki kreáció, a szabómesterség és a kreativitás ötvözete - írta az olasz sajtó a kiállításról.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés