bezár
 

art&design

2014. 01. 30.
A rendszerváltozást idéző V4-es plakátkiállítás nyílt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A rendszerváltozást idéző, 1989-es magyar, lengyel, cseh és szlovák plakátok kiállítása nyílt meg szerda este a hágai városháza átriumjában.

prae.hu

 A tárlatot abból az alkalomból szervezte a hollandiai magyar nagykövetség a Visegrádi Csoporthoz (V4) tartozó további három ország nagykövetségével, valamint Hága önkormányzatával együtt, hogy jelenleg Magyarország látja el a V4 soros elnökségét. A tárlat anyagát előzőleg, január 9-től a brüsszeli Balassi Intézetben tekinthették meg az érdeklődők.
    
A február 7-ig látható hágai kiállítást Sümeghy Gyula hollandiai magyar nagykövet, valamint Jozias van Aartsen, a holland főváros polgármestere nyitotta meg.
    
A plakátkiállítás - olvasható az előzetes ismertetőben - gondos válogatás azokból az annak idején közismert politikai hirdetésekből, amelyek közvetve vagy közvetlenül előmozdították a rendszerváltozás, az 1989-90-es demokratikus átmenet ügyét. Ezek a plakátok egyben a sajátos kelet-közép-európai kultúra, identitás és humor kifejezői is, és rávilágítanak a térségben élő népek sorsközösségére - áll a kiállításra invitáló tájékoztatóban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
(Súlyosan elfogult vélemény)
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés