bezár
 

zene

2014. 01. 20.
Zöld utat kapott Lady Gaga albuma Kínában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zöld utat kapott Lady Gaga legutóbbi albuma Kínában, ahol három évig szilenciumra volt ítélve a hatóságok által közönségesnek tartott művészete miatt - jelentette a hongkongi South China Morning Post című napilap hétfőn.

prae.hu

Az amerikai énekesnő harmadik albuma, az Artpop egyelőre előrendelésben kapható, több mint két hónappal az után, hogy az amerikai Billboard slágerlistájának élére került.

A Kínában megjelenő lemez zenéi és szövegei megegyeznek az eredetivel, de az engedélyező hatóság az album borítójának apró módosítását kérte. Így az énekesnő terpeszben lévő, amúgy meztelen lábait fekete harisnya borítja, míg a köztük lévő kék labdát, amely mögött eredetileg ruhátlanul pózol, kicsit nagyobbra szerkesztették, így felsőteste lényegében nem látható.

A lépést az interneten többen a kínai hatóságok rugalmasságaként értékelték, Lady Gaga, a többszörös Grammy-díjas énekesnő Born This Way című albumárnak dalai közül ugyanis hat jó ideje a kulturális minisztérium százas feketelistáján volt. Ugyanezen a listán találhatók Katy Perry Last Friday Night című lemezének slágerei is.

Katy Perry januárban azonban fellépett Pekingben, mi több, felvételek tanúsága szerint megkönnyezte, amikor hagyományos kínai hangszereket is felvonultató zenekari előadásban hallhatta Roar nevű dalát. Mindez előrevetítette annak a lehetőségét, hogy egyszer Lady Gaga is megjelenhet a kínai közönség előtt.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés