bezár
 

irodalom

2014. 01. 18.
A magyar kultúra napja - Programok a Műcsarnokban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kölcsey-esttel, filmvetítéssel és ingyenesen látogatható kiállításokkal várja a közönséget a Műcsarnok január 22-én, a magyar kultúra napján.

prae.hu

Kölcsey Ferenc 191 évvel ezelőtt, 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt, amely olyan fontos részévé vált a magyar nemzeti identitásnak, hogy különösen nehézzé teszi szerzője életművének megismerhetőségét. "Mihez kezdhetünk ma Kölcsey Ferenc örökségével? Kilátszik-e a Himnusz mögül Kölcsey többi nagy verse? Milyen kapcsolódási pontjai lehetnek a kortárs lírának Kölcsey költészetével és a szatmárcsekei magányban írt, súlyosan borúlátó vallás- és történetbölcseleti verssel?" - áll a Hárman Kölcseyről címmel megrendezett irodalmi beszélgetés ajánlójában.

A Műcsarnok tájékoztatása szerint a magyar kultúra napján 17 órától többek között ezekről a kérdésekről is beszélget Kemény István költő és Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, az Így szerettek ők című könyvek szerzője Székhelyi József színművész közreműködésével a Műcsarnok kiállítóterében.

Az épület mélyföldszinti előadótermében 18 órától Michelangelo Antonioni Zabriskie Point című, 1970-ben készült filmklasszikusát vetítik, az Egy város entrópiája - Julia Stoschek Collection című kiállítás kísérőprogramjaként.

A magyar kultúra napja alkalmából a Műcsarnok kiállításaira és programjaira a belépés díjtalan.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés