bezár
 

irodalom

2014. 01. 18.
A magyar kultúra napja - Programok Sopronban és környékén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyar kultúra napján avatják a Horváth Teri-emlékszobát a Sopronhoz tartozó Balfon. Az állandó kiállítás a Kossuth- és Jászai-díjas színésznő személyes tárgyait, levelezéseit, szövegkönyveit mutatja be.

prae.hu

Horváth Teri 2009 tavaszán hunyt el, hamvait szülei mellé a balfi köztemetőben helyezték el. A színésznő innen indult a fővárosba, és végül ide tért vissza - utalt az állandó kiállítás szervezője a gyűjtemény hátterére.

Január 22-én Sopronban tart előadást Náray-Szabó Gábor, az MTA rendes tagja, a Professzorok Batthyány Körének elnöke "Merre tart a magyar nemzet?" címmel. A Magyarországi Luther Szövetség Soproni Csoportja, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Soproni Csoportja és a Soproni Kálvin Kör közös estjen felszólal még Gencso Hrisztozov bolgár költő és műfordító is.

A fertődi Esterházy-kastély Télikertjében január 21-én Gárdonyi öröksége és utóélete címmel Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája, valamint Cs. Varga István előadását hallgathatja meg a közönség. Az irodalomtörténész egyúttal bemutatja a nyugalmazott fertőd-süttöri kanonok, Szabó József életéről szóló könyvet is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés