bezár
 

art&design

2014. 01. 17.
Szatmári művészek tárlata Szekszárdon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szürreális, kísérletező és absztrakt ábrázolás egyaránt megjelenik a szekszárdi Művészetek Háza szombaton nyíló, idei első tárlatán, amelynek mindhárom kiállítója egykor Szatmárnémetiben végezte tanulmányait.

prae.hu

Budaházi Tibor és Makó András festőművész, illetve Lakatos Pál szobrászművész mintegy hatvan alkotást tár a közönség elé a március 1-ig látható kiállításon - mondta Baky Péter, a kiállítás kurátora az MTI-nek.

A tárlaton három különböző művészi világ jelenik meg. Baky Péter jellemzése szerint a kísérletező művész Budaházi Tibor az írott szöveg "sűrűségével, erősségével, színével, formákba, kompozíciókba rendezésével" játszva hozza létre alkotásait, hol grafikaként, hol festményként, hol síkplasztikát alkotva kisplasztikákba rejtve.

Lakatos Pál, aki bronz- és vasszobrokat állít ki, a köztéri alkotásoktól az absztrakt művekig ívelő munkásságából ad ízelítőt. Makó András az utóbbi évtized terméséből válogatott; mint az MTI-nek elmondta, csendéletekkel és szürrealizmusba hajló, mitológiai, bibliai témájú kompozíciókkal jelentkezik a szekszárdi tárlaton.

Az alkotók pályája a szatmárnémeti művészeti gimnáziumban indult, ahol az 1980-as években tanultak, Budaházi Tibor a Szegedi Tudományegyetemen, Makó András és Lakatos Pál a Kolozsvári Művészeti Főiskola festő, illetve szobrász szakán szerzett diplomát. Lakatos Pálnak, akinek több mint harminc alkotása látható hazai és külföldi köztereken, 2012-ben Munkácsy-díjjal ismerték el a munkásságát.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés