bezár
 

film

2014. 01. 16.
Oscar-jelölések
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Amerikai botrány, a Gravitáció és a 12 év rabszolgaság is szerepel a legjobb film Oscar-díjára jelölt kilenc produkció között. Az amerikai filmakadémia jelöléseit csütörtökön hozták nyilvánosságra Los Angelesben.
A napokban Golden Globe-díjjal kitüntetett Amerikai botrány és a Gravitáció című űrdráma tíz-tíz jelöléssel vezeti az Oscar-esélyes alkotások listáját. A 12 év rabszolgaság kilenc jelölést kapott.
    
A legjobb film kategóriában a Phillips kapitány című modern kalóztörténet, a Mielőtt meghaltam című AIDS-dráma, A nő című számítógépes románc, a fekete-fehérben forgatott Nebraska, a Philomena - Határtalan szeretet című dráma és A Wall Street farkasa is indulhat az Oscar-szoborért.

Nem tartalmaz nagy meglepetést a legjobb női és a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj jelöltjeinek listája, amelyen Leonardo DiCaprio és Sandra Bullock neve is megtalálható.
   
A legjobb női főszereplő kategóriájában a Gravitációért jelölt Sandra Bullock mellett Meryl Streep az Augusztus Oklahomában, Amy Adams az Amerikai botrány, Cate Blanchett a Blue Jasmine és Judi Dench a Philomena - Határtalan szeretet című filmben nyújtott alakításáért reménykedhet Oscar-díjban.
    
A legjobb férfi alakítás díját Christian Bale, az Amerikai botrány; Bruce Dern, a Nebraska; Leonardo DiCaprio, A Wall Street farkasa; Chiwetel Ejiofor, a 12 év rabszolgaság vagy Matthew McConaughey, a Mielőtt meghaltam című film főszereplője nyerheti el.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés