bezár
 

zene

2014. 01. 15.
Marimba Clouds - Palotás Gábor és vendégei
2014. február 15. 19.30 óra, A38 Hajó
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ars poetica helyett: Fontos a kortársi viselkedés, mert szembesít lényünkkel. Fontos, mert a körülöttünk élő művészek általunk is ismert és megélt élményeivel, problémáival foglalkozik. Fontos, mert általa mi magunk is megérthetjük, hogy milyen világban élünk, hogy mi vesz minket körül.
Az este során fellépő művészek a gorkiji mottó szellemében dolgoznak, miszerint a hagyományt ugródeszkának és nem kanapénak kell tekinteni. Ennek fényében szeretnének hidat képezni régi és új között. Szeretnék, ha hallgatóságuk rácsodálkozna az ezüstszálakkal átszőtt zenetörténetre. Fő célkitűzéseik közé tartozik, hogy idős és fiatal megértse, hogy szeretni érdemes a jelent és a benne jelenleg is alakuló, zajló művészetet, ami a ma emberéhez, a ma emberéért szól. 

Baráth Bálint - Suasu Animi


Műsoron:

Virágh András Gábor: Capriccio per marimbafono

Balogh Máté Gergely: öi-(jj)

Baráth Bálint: Suasu animi

Nagy Ákos: Wailing of Pendulum

Nagy Ákos: Chiaroscuro

Baráth Bálint: Canabasic

Szilvási Attila: Unreal Motorway

Juhász Balázs: Wind-Rose-Wood-Cuts - Iniciálé, Gyík, Legyező, Tigrislovaglás

Marján Csaba Zoltán: Lemuria - The fallen civilization


Nagy Ákos - Soli(e)tude


Palotás Gábor és barátai

Kiskunfélegyházán született, hét éves korában ismerkedett meg az ütőhangszerekkel, egy évig magán úton Czakó Tibor tanította. Egy évvel később a Városi Zeneiskola diákja lett, ahol Takó Lajos lett a tanára. Zeneiskolai tanulmányai alatt 1998-ban a Győrben megrendezett Országos Ütőhangszeres Szóló- és Duó Versenyen duó kategóriában különdíjban részesült.

Ezek után Szegeden tanult, Siklósi Gábor irányítása alatt. Középiskolai tanulmányai alatt több versenyen is részt vett, így például 1999-ben és 2003-ban a miskolci Országos Ütőhangszeres Versenyen, ahol utóbb harmadik helyezést ért el. A 2003/2004-es tanévben az Amadinda Ütőegyüttes oszlopos tagjától, Holló Auréltól vehetett órákat, amit nagyban hozzájárult sikeres felvételijéhez a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára, ahol tanára Szabó István.

Egyetemi évei alatt tagja a SONUS ütőhangszeres együttesnek - mellyel több külföldi országban (Lengyelország, Szlovákia, Japán) játszott - valamint számos verseny résztvevője, a Debrecenben megrendezett Országos Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozón és Versenyen 2005-ben első díjat, 2006-ban harmadik díjat, 2007-ben ismét első díjat és a Debreceni Egyetem különdíját nyerte.

Nemzetközi versenyeken is részt vett, például a P.A.S.Solo Marimba Competition (U.S.A.), 6th International Competition for Percussion Instruments (Fermo), és 5th World Marimba Competition (Stuttgart) elnevezésű versenyeken. Ősbemutatók és több cd-felvétel közreműködője.

Marimba duel: Juhász Balázs és Palotás Gábor

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés