bezár
 

színház

2014. 01. 15.
Gála a Nemzeti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hagyományteremtő szándékkal január 22-én, szerdán a magyar kultúra napján a nemzeti intézmények együtt ünnepelnek a Nemzeti Színházban.

Szkéné színház

A gálán a Csokonai Nemzeti Színház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Honvéd Művész Együttes, a Győri Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Pécsi Balett, a Budapesti Operettszínház, a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Cirkusz és Varieté, a Magyar Állami Operaház, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Cantate vegyes kara és a Nemzeti Színház produkcióit láthatják majd - olvasható a teátrum honlapján.
    
Mint írják, a gála érdekessége, hogy a fellépők nemcsak saját produkcióikkal érkeznek, hanem egymás előadásában is részt vesznek, így a Debreceni Csokonai Színház kórusát a Szegedi Szimfonikusok kísérik majd. Dukay Barnabás Monódia tenor hangra János evangéliumának szövegére című művéhez kifejezetten erre az alkalomra készített koreográfiát Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója.
    
Az ünnepi gálára korlátozott számban jegyet vásárolhatnak az érdeklődők - áll a teátrum honlapján.
    
A Nemzeti Színházban a nagyszínpadi gála mellett a magyar kultúra napján a Kaszás Attila Teremben a Vidnyánszky Attila rendezte Tudod, hogy nincs bocsánat című produkció látható: Földes László Hobo József Attila verseit adja elő.

 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés