bezár
 

színház

2014. 01. 15.
Budapestre érkezik a sepsiszentgyörgyi M Studio
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Második alkalommal rendezi meg a határon túli magyar színházi műhelyeket bemutató Vendégváró Fesztivált a Bethlen Téri Színház január 23. és 26. között. A sorozat idei vendége a sepsiszentgyörgyi M Studio, amely négy előadással érkezik Budapestre.

Szkéné színház

A Bethlen Téri Színház a határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben rendezi meg a fesztivált, amely minden alkalommal egy-egy határon túli előadóművészeti szervezetnek nyújt bemutatkozási lehetőséget - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    
Mint írják, a rendezvényen koncentráltan - előadásokkal, fotókiállítással, közönségtalálkozóval - mutatják be a meghívott társulatot. Céljuk a határainkon túli magyar művészek által létrehozott értékek hazai bemutatása, terjesztése, megőrzése. A fesztivál fővédnöke Novák Ferenc Kossuth-díjas koreográfus-rendező.
    
A rendezvény első napján az M Studio legújabb előadásának, az Yves Marc rendezte Esetlenségünk krónikája című produkciónak a  magyarországi premierjét láthatja a közönség, a következő napon a Veres Nagy Attila rendezte Kecsevecsét játsszák. Január 25-én, szombaton a Kampf című előadás látható, amelynek rendező-koreográfusa Fehér Ferenc, január 26-án, vasárnap pedig az Uray Péter rendezte A behajtót tűzik műsorra.
    
A társulat 2005-ben alakult meg Sepsiszentgyörgyön Uray Péter művészeti vezetésével az abban az évben Kolozsváron végzett fiatal színészekből és táncosokból. Az M Studio Románia egyetlen hivatásos mozgásszínházaként olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegeti.
    
A fesztiválhoz kapcsolódva január 23-án, csütörtökön 18 órakor az M Studio kilenc évadának kiemelkedő előadásaiból készült fotókiállítást Novák Ferenc fővédnök nyitja meg. A válogatás Henning János, Barabás Zsolt, Musát Arnold és Rancz András fotóművész alkotásaiból készült.

 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés