bezár
 

film

2014. 01. 14.
El – Ferge Roland diplomafilmje a Berlinale Generation programjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ferge Roland, a BKF Művészeti Karának friss diplomása El című rendezését meghívta a berlini filmfesztivál Generation válogatása.

prae.hu

Ferge Roland 2013-ban az első végzős évfolyamban diplomázott a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Művészeti Karának film szakán El című tízperces rendezésével. A dialóg nélküli, fekete-fehér rövidfilmet meghívta a február 6-án kezdődő Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Generation elnevezésű programjába, mely ifjúsági és gyerekfilmekből mutat be válogatást. Az 1978-ban alakított Generation a vetítésekhez kapcsolódva számos oktatási célú kísérőprogramot, beszélgetéseket is szervez a fiatal közönség számára. A válogatásba meghívott közel 50 filmalkotás a Kristály Medvéért és a Generation zsűri díjaiért is versenyben van.

Az Alföldön forgatott El című rövidfilm képein magányos, felnőtt tekintetű gyerekek búcsúznak lakhelyüktől, egy ismeretlen országtól. „Bőröndöt, hangszert, kalitkát visznek magukkal. Elmennek. Vagy valamitől, valami felé menekülnek? Mi van a tekintetükben? Vajon meddig kell még cipelnünk – valamennyiünknek – ezeket a nehéz táskákat? Hol köthetünk ki végül? Ezekre a kérdésekre nekünk, a nézőknek kell válaszolnunk, miközben ezt a szótlan filmet nézzük. Sokan indulnak el a tanulás, vagy egy jobb élet reményében” – olvasható a film ismertetőjében.

A CineWork Stúdió gyártásában készült El című diplomafilm operatőre Kovács Ákos, zeneszerzője Kazai Ági volt. A producerei feladatokat Ferge Roland rendezővel közösen Incze Ágnes és Salamon András látta el, aki egyben a diplomafilm konzulense is volt.

Ferge Roland El című filmje a februári Berlinalén lesz látható először, a díszbemutatón a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával személyesen részt vesznek az alkotók.

Bővebb információ:
http://www.berlinale.de/de/das_festival/sektionen_sonderveranstaltungen/generation/index.html 
Forrás: 
Sajtóközlemény, 2014. január 14. 
Magyar Filmunió / Magyar Nemzeti Filmalap

Fotó: 
CineWork Stúdió
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés