bezár
 

film

2014. 01. 14.
Az I. világégésre emlékezik Kusturica fesztiválja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az első világháború kitörésének hangulatát idézve rendezik meg idén Emir Kusturica szerb filmrendező fesztiválját, a Kustendorf 2014-et - jelentette a szerb sajtó kedden.

prae.hu

A rendező újságíróknak elmondta, hogy a hetedik Kustendorf film- és zenei fesztivál karneváli hangulatban zajlik majd. A Mokra Gora hegységben, Montenegró, Szerbia és Koszovó határán felépített autentikus faluban szervezett fesztiválon felelevenítik a Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös elleni merényletet is. Emellett előadnak egy showműsort az 1970-es évek zenéjével, de szintén a háborút kirobbantó merénylet köré építve.
    
"Ez a karnevál határozza meg az idei fesztivált" - hangsúlyozta Kusturica. Elmondta, hogy január 18. és 23. között olyan jelentős személyiségek vendégeskednek a rendezvényen, mint Francois Ozon francia, Aszgar Farhadi iráni, Alekszandrosz Avranasz görög, Jurij Bikov orosz, valamint Paolo Sorrentino és Gianfranco Rosi olasz rendező.
    
Az első világháború századik évfordulója alkalmából Európa-szerte számos rendezvényt, tanácskozást, könyv- és filmbemutatót tartanak az idén.

 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés