bezár
 

építészet

2014. 01. 11.
H2O15 – A Milánói Expo Magyar Pavilonja az IVANKA szemléletében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egyedülálló tervvel indult az IVANKA a 2015-ös Világkiállítás Magyar Pavilonjának tervpályázatán. Az épület három szintre tagolt geológiai metszetben, édesvízi nagyhatalomként mutatná be Magyarországot.

prae.hu

A következő Világkiállítás Milánóban, 2015. május 1. és október 15. között kerül megrendezésre. Az expo „Táplálni a Földet, energiát adni az Életnek” jelmondatának megfelelően a központi téma az egészég, a környezet és a fenntartható fejlődés lesz – a kiállítás ezen témák köré épülve mutatja be a résztvevő nemzetek tradícióit, kreativitását, innovációs kezdeményezéseiket és lehetőségeiket. Hogy milyen pavilon fogja képviselni hazánkat 2015-ben, még nem dőlt el: jelenleg is zajlik a Magyar Pavilon tervpályázatának közönségszavazása, melyen már csak a legjobb 15 épületkoncepció van versenyben január 14-ig. Ezt követően a szavazás eredményét figyelembe véve szakmai zsűri választja ki azt az épülettervet, melynek elemei beépülnek a Magyar Pavilonba.

„Testünk 65%-a víz – tiszta H2O. MEGLÉKELTÜK – MEGMUTATJUK, honnan is töltöd újra.” – mondja az IVANKA pályamunkájáról, melynek középpontjában a víz áll: a nemzetközi elismertségnek örvendő, hazai designer-beton cég egy Magyarországot édesvízi nagyhatalomként feltüntető pavilont álmodott meg. A terv érdekessége, hogy az épület homlokzata három szintre tagolódva, geológiai metszetében mutatja be értékeinket: felidézve hagyományos mitológiánk világképének hármas felosztását, az IVANKA pavilonterve az égi, a felszíni és a felszín alatti rétegben tárja a látogatók elé Magyarország természeti kincseit, kultúráját és innovációs vívmányait.

A pályázat anyaga az alábbi linken érhető el:
http://expomilano2015.hu/wp-content/uploads/2013/12/17_palyazat.pdf

A H2O15-re itt lehet szavazni január 14-ig:
http://expomilano2015.hu/?page_id=529#!prettyPhoto

Web:
www.ivanka.hu 

Facebook:
www.facebook.com/ivankapage
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés