bezár
 

irodalom

2014. 01. 10.
Harmadszor dönthet a közönség a LélekPillangó életműdíjról
Idén Weöres Sándor, Szabó Magda és Ranschburg Jenő az esélyesek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A LélekPillangó Alapítvány kezdeményezésére idén harmadszor dönthet a közönség arról, ki a legérdemesebb a közönségszavazáson odaítélt LélekPillangó életműdíjra. Az elmúlt két évben Popper Péter és Szepes Mária nyerte el ezt az elismerést.

prae.hu

Az életműdíj és a hozzá kapcsolódó program célja, hogy segítsen megtalálni, felismerni és életben tartani azon emberek kezdeményezéseit, akik hozzájárulnak a boldogabb, teljesebb élethez. A program több éves sikere bizonyítja, hogy az embereknek a rohanó, elhidegült világunkban egyre nagyobb igénye van olyan szellemi inspirációra, amely általános életminőségüket, hangulatukat javítja. A mindennapi versenyben pontosan olyan szellemi útmutatásra van szükség, amely segít értéket teremteni és megerősödni. A LélekPillangó ezért minden évben szeretné megőrizni egy-egy hazai gondolkodó, meghatározó személy életművének örökségét, hogy tudásuk, elismert munkásságuk minél több embernek lehessen támasz és motiváció a jövőben is.

Az idei jelöltek az író Szabó Magda, a pszichológus Ranschburg Jenő és Weöres Sándor költő; rájuk a www.lelekpillango.hu weboldalon lehet szavazni. A felajánlásokból összegyűlt milliós nagyságú adományt a nonprofit alapítvány a szavazatok alapján nyújtja át a legtöbb voksot, támogatást szerző jelöltnek, illetve örökösei által megnevezett ügynek.

További információ:
www.lelekpillango.hu
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés