bezár
 

film

2014. 01. 09.
Kezdődik a Lars von Trier-fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lars von Trier alkotásait bemutató fesztivál kezdődik ma a Toldi moziban, a háromnapos mustrán premier előtt levetítik a dán rendező A nimfomániás című filmjének első részét is.

prae.hu

A fesztivál az Antikrisztus című alkotással kezdődik, amelyért Charlotte Gainsbourg 2009-ben a legjobb női alakítás díját kapta a cannes-i filmfesztiválon. Az Európai Filmdíjjal jutalmazott Melankólia Kirsten Dunsttal a főszerepben ugyancsak a nyitó napon szerepel.
    
A magyar mozikban január 16-án debütáló A nimfomániás első részét először pénteken tekinthetik meg a magyar nézők a Toldi moziban.
    
A rendező kilencvenes évek közepén készült A Birodalom című, kultikussá vált tévés produkcióját szombaton filmmaraton keretében vetítik le. A fesztivált a The Humiliated című dokumentumfilm zárja, betekintést nyújtva a világhírű dán filmes alkotási módszereibe.
    
A vetítéssorozatot a dán nagykövetség szervezte a Vertigo Média és a Skandináv Ház támogatásával. A rendezvény részletes programja a Toldi mozi honlapján (toldimozi.hu) látható.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés