bezár
 

színház

2014. 01. 09.
Ma kezdődik a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ma kezdődik a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, amelynek öt napja alatt csaknem 20 országból több mint 30 produkciót láthat a közönség a Fővárosi Nagycirkuszban.

Szkéné színház

A programok során a ligeti manézsban Kína, Olaszország, Oroszország, Ukrajna és Kuba mellett Spanyolország, Németország, Fehéroroszország, Dánia és Brazília legjobb csoportjai mutatkoznak be.
    
Az "A" műsor január 9-én egy, január 12-én pedig két alkalommal lesz látható, itt fellép többek között táncos show elemekkel bővített akrobataszámmal a The Godfathers ukrán együttes, trapézprodukcióval a kanadai Duo Azelle, az olasz Duo Triberti görkorcsolyapáros, valamint a brazil artista, Super Silva is, aki 14 méteres magasságban, biztosítókötél nélkül hajtja végre mutatványát.
    
A "B" műsort január 10-én és január 11-én lehet majd látni. Ebben a blokkban mások mellett fellép lengődróton a kínai Huang Jang, zsonglőrködik a francia Bouglione cirkuszdinasztia ifjú tehetsége és az ukrán Valerij Tkács is, emellett színpadra lép az orosz Sztinka csoport, amely rúdszámot mutat be.
    
Mindkét műsorban láthatja a közönség a kínai Csingtao csoportot, amely az egyik részben egy show elemekkel bővített lábikáriaszámmal, a másik programban rúdprodukcióval mutatkozik be.
    
Mindkét programban szerepel magyar produkció is: a Richter csoport lovas akrobataszáma a klasszikus cirkuszi hangulatot idézi majd, a jövő cirkuszát pedig Simet László szemaforszámával képviseli.
    
Január 13-án az esemény gálaműsorral zárul.
    
A budapesti cirkuszfesztivált 1996-ban rendezték meg először, azóta az esemény a világ második legrangosabb ilyen jellegű fesztiváljává nőtte ki magát.

 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés