bezár
 

zene

2014. 01. 08.
Pietro Borgonovo dirigál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ulbrich Andrea mezzoszoprán közreműködésével és Pietro Borgonovo vezénylete alatt a MÁV Szimfonikusok adnak újévi koncertet az Olasz Kultúrintézetben vasárnap este.

prae.hu

A 19 órakor kezdődő hangverseny műsorán Gioacchino Rossini, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Pietro Mascagni, Georges Bizet és Ennio Morricone művei szerepelnek - derül ki az intézet MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Pietro Borgonovo neves fesztiválokon és színházakban tűnt fel szimfonikus művek és operák karmestereként. Részt vett többek között a Salzburgi Ünnepi Játékokon, a Maggio Musicale Fiorentinón, a Velencei Biennálén és a Ravennai Fesztiválon, valamint rendszeresen dirigálta mások mellett a Római Operaház zenekarát, a Prágai Filharmonikusokat, a milánói Giuseppe Verdi Színház Szimfonikus Zenekarát és a Toszkán Zenekart.

A magyar-olasz kettős állampolgárságú Ulbrich Andrea a budapesti operaház tagja, számos nemzetközi verseny győztese, énekelt többek között a bécsi Konzerthausban, a Berlini Állami Operaházban, az ugyancsak berlini Deutsche Operben, a Frankfurti Operaházban, valamint Köln, Monte-Carlo, Párizs, Amszterdam, Antwerpen és Brüsszel hangversenytermeiben. A karmesterek közül José Curával, a rendezők közül Zeffirellivel dolgozott mások mellett.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés