bezár
 

színház

2014. 01. 08.
Vörösmarty Színház: rendhagyó feldolgozás Móricz Pillangójából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rendhagyó feldolgozást mutat be a székesfehérvári Vörösmarty Színház szombaton: Móricz Zsigmond Pillangó című regényét - Gyökössy Zsolt átiratában - Horváth Csaba rendező-koreográfus vitte színpadra.

Szkéné színház

A szerdai sajtópróbát követően Horváth Csaba elismerte, hogy valóban szokatlan lett a két felvonásos, zenés-táncos színdarab, mert "Móriczcal nem szokták ezt csinálni", de tett rá egy kísérletet és "jó érzése lett tőle".

A rendező-koreográfus elmondta: régóta foglalkoztatja Móricz Zsigmond. Hozzátette, hogy az eredeti regényből és az átiratból kiolvasott olyan dolgokat, amelyek előadásait jellemezni szokták, ezért vitte színpadra.

Úgy vélte, Móricznál erőteljes a környezet megjelenítése, az akusztikai atmoszféra, amelyek rendkívül inspirálóak voltak számára és azokat mozdulatokon keresztül igyekezett visszaadni.

Hangsúlyozta, hogy a színészeknek nehéz feladatuk van, mert több dologra kell figyelniük az előadás közben és "a darabnak is folyékonynak kell maradnia".

A mintegy háromórás szerelmi idill főbb szerepeit Kádas József, Törőcsik Franciska, Varga Mária, Nagy Norbert, Varga Gabriella, Krisztik Csaba és Blaskó Borbála játssza. Zenéjét Dresch Mihály, Lukács Miklós és Balogh Kálmán szerezte.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés