bezár
 

építészet

2013. 12. 31.
Turistacsalogató kampányt indít a cseh Pilsen, Európa jövőbeni kulturális fővárosa
Kokes János, az MTI tudósítója jelenti:
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Széleskörű turistacsalogató kampányt indít Európa-szerte a nyugat-csehországi Pilsen (Plzen), amely 2015-ben a kontinens kulturális fővárosa lesz.

prae.hu

A Plzen 2015 nevet viselő társaság erre a célra 17 millió koronát  mintegy 200 millió forint  kapott a városi tanácstól.  
    
"Pilsen külföldi bemutatása alapvető fontosságú. Rendezvényeinkre ugyanis több százezer külföldi látogatót kell odacsábítanunk"  nyilatkozta Jirí Suchánek a társaság igazgatója újságíróknak. 
    
"Eddigi tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy az európai kulturális főváros cím jelentős mértékben befolyásolja a helyi idegenforgalmat. Az adott évben átlagban tíz százalékkal emelkedett a városba látogató külföldi turisták száma, s nagyobb az érdeklődés a következő években is"  állítja Jirí Sulzenko, programigazgató.
    
A Pilsent népszerűsítő turistacsalogató rendezvények nagyon sokfélék. A nyugat-csehországi város karácsony előtt elsőként a bajorországi Münchenben mutatkozott be, a következő hónapokban Lettország, Svédország, Ausztria és Belgium következik.
    
"A világban működő Cseh Centrumokat (kulturális intézetek) is megszólítottuk, s mindegyikük betervezett már legalább egy városbemutatót. Jelen leszünk a fontos nemzetközi idegenforgalmi vásárokon is Nürnbergben, Utrechtben, Berlinben, Stuttgartban, Bécsben, Linzben és Londonban"  fejtette ki Sulzenko. "Nem marad ki Brüsszel sem, ahol egy nagyszabású cseh utcabált szervezünk"  tette hozzá. 
    
Európai körútra készül a speciálisan a város népszerűsítésére megtervezett autóbusz is, amelyen cseh fiatalok fogják bemutatni Pilsent. 
    
"Az emberek nagyon széles körét kell megszólítanunk, ezért külföldi cégekkel is kapcsolatba léptünk és közös akciókat tervezünk"  mutatott rá Suchánek. 
    
"Kultúrvonat" elnevezéssel különleges vasúti szerelvény tesz meg egy-két utat jövőre Pilsen és Bécs, illetve Pilsen és Regensburg között.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Szaúd-Arábia gigantikus beruházása
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés