bezár
 

zene

2013. 12. 31.
Elhunyt Hajdú Sándor zeneszerző, a Bergendy együttes egykori tagja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Életének 75. esztendőjében elhunyt Hajdú Sándor zeneszerző, karmester, a Bergendy együttes egykori tagja, az Iskolatáska című sláger szerzője.

prae.hu

Zseni volt, önzetlen ember, aki minden hangszert életre tudott kelteni  mondta utóda, Kovács Kata, a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar vezetője kedden az MTI-nek. 
    
Közlése szerint a zeneszerzőként és zongoristaként elismert művész a napokban szívműtéten esett át, s hétfőn Balatonbogláron, családja körében hunyt el. 
    
Hajdú Sándor 1939. június 5-én született Nagykanizsán. Zongora, trombita és zeneszerzés szakokon a győri zenei gimnáziumban és a zeneművészeti szakiskolában tanult, majd a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában, a Színművészeti Főiskolán és a Budapest Táncegyüttesnél folytatta tanulmányait. 
    
1967-től a Bergendy együttes tagjaként a slágerré vált Iskolatáska, a Bánatos dal és Meddig tart a című dalok zeneszerzője volt. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháznak 1992-2005-ig volt zenei vezetője.
    
1995-től 2003-ig a Zalaegerszegi Városi Vegyeskarnak volt a karnagya. Vezetésével a kórus 1998-ban Hangversenykórus Cum Laude minősítést kapott, munkáját 2004-ben díszpolgári címmel ismerték el a zalai megyeszékhelyen.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés