bezár
 

zene

2013. 12. 27.
Zenés évbúcsúztató a Rózsavölgyi Szalonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legvidámabb barakk címmel zenés évbúcsúztató kabarét mutat be a Rózsavölgyi Szalon szombaton. Az est az 1945 és 1989 közötti időszak slágereit és a legjobb kabaréjeleneteket dolgozza fel.

prae.hu

Felcsendülnek a négy fél évtized legismertebb dalai  mondta el az MTI-nek Szilassy Nelly, a program zenei szerkesztője, aki zongorán kíséri a műsort. Pódiumra lép Csobot Adél, Heller Tamás és Kovács István, műsort Kalmár Tibor rendezi. 
    
Az összeállításban filmbetétek idézik fel az 1968-as Táncdalfesztivál emlékezetes pillanatait, de orosz népdalokat, színházi slágereket is énekelnek az előadók, például a Kicsit szomorkás a hangulatom kezdetűt, amelyet az Imádok férjhez menni című zenés komédiában Darvas Iván vitt sikerre. A Rózsavölgyi Szalonban Kovács István adja elő. 
    
Minthogy hozzátartozott a korhoz, hallhat a közönség egy jókora csokrot a mozgalmi dalokból is, a Dunnyuskától a Kalinkán át, a Sződd a selymet elvtárs és a Hegyek között, völgyek között kezdetű úttörő indulóig. Ehhez  piros nyakkendőt kötnek a színészek  részletezte Szilassy Nelly, aki szerint ezeknek a kompozícióknak az ereje nem annyira dallamvilágukban, hanem a nagyzenekari hangszerelésben, a hatalmas kórusok alkalmazásában rejlett, amiről persze az egykori hallgatónak fogalma sem volt, csak azt érezte repíti a zene. Hozzátette, a slágerek  a Nem vagyok én apáca, Énmellettem elaludni nem lehet  maradandóságát a melódia gazdagságban látja. 
    
A legismertebb szerzők  Peterdi Pál, Tabi László, Komlós János, Róna Tibor vagy Trunkó Barnabás írásai jelenetei hangzanak el, de megelevenedik a legendás komikus páros, Hacsek és Sajó alakja is. 
    
A műsor vasárnap, hétfőn és kedden is látható.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés