bezár
 

art&design

2013. 12. 26.
Pannonhalmán lesz az első magyar regionális kiállítótér
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megvalósítják a Pannonhalmi Főapátság majorsági épületének látogatóközponttá fejlesztését. Műemléki helyreállításának célja, hogy meghonosítsák Magyarországon a német nyelvterületen "Landesausstellung" néven ismert kiállítástípust, létrejöjjön az első magyar "regionális kiállítótér".

A pannonhalmi "Landesausstellung"-helyszín a Bécs–Budapest-Pozsony háromszögben létrejövő időszakos kiállítótér. A nyaranta megrendezésre kerülő tematikus kiállítások egy-egy különleges, és széleskörű érdeklődésre számot tartó tematikát járnak majd körül, de a bencés rend leghíresebb nyugat-európai monostorainak a gyűjteményeiből is nyílnak majd itt tárlatok.

prae.hu

A látogatóközpont állandó kiállításai között a pannonhalmi apátság eddig bemutatásra nem került, több évszázados kincseiből, műtárgyaiból rendezett tárlat is helyet kap, a majorság mögött elterülő kilométeres pincerendszerben pedig a bortermelés történetét, hagyományait feldolgozó "Pannónia Szőlőskertje" kiállítás lesz látható.

A látogatóközpont komplexitását a 21. századi turisztikai igényeket is kielégítő rendezvényterem, cukrászda, kávézó és ajándékbolt biztosítja majd.

A Pannonhalmi Apátsági Major Látogatóközpont előreláthatólag 2014 nyarán nyitja meg kapuit.

A terveket a CZITA Építész Iroda készítette.

Kép: Látogatóközpont, Pannonhalma

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés