bezár
 

film

2013. 12. 21.
A diótörő a Puskin moziban
2013. december 24. 14h, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csajkovszkij A diótörőjét 2013. december 24-én vetíti a Puskin mozi, 14 órai kezdettel. Peter Wright klasszikus rendezését először 1984-ben láthatta a Covent Garden közönsége. Máig kihagyhatatlan alapmű karácsonykor a család apraja-nagyjának.

prae.hu

Csajkovszkij A diótörőjének első hangjegyétől varázslat és titok lengi be a színpadot. Drosselmeyer nagybácsi az események mozgatórugója, melyek során Clara unokahúga segít Hans Peternek megszabadulni az Egérkirály varázsától. A diótörő két nagyszerű felvonásból áll. Az első szenteste játszódik, az ünneplő társaság tagja, Drosselmeyer nagybácsi a kis Clarának egy diótörő babát ajándékoz, amivel kezdetét veszik a kalandok: a karácsonyfa varázslatosan megnő, éjfélkor pedig játékkatonák vívnak meg a Diótörő vezetésével a gonosz Egérkirállyal és egérhadseregével, majd győzedelmeskednek. Clara és Hans Peter felszabadult pas de deux-vel ünnepli a győzelmet, majd varázslatos hóviharba keverednek. A II. felvonásban a pár az Édességek birodalmába kerül, ahol Cukrozott szilva tündér szórakoztatja őket jó néhány fantasztikus tánccal.


A diótörő

Peter Wright koreográfiája Lev Ivanov koreográfiája alapján
Pjotr Iljics Csajkovszkij
Kétfelvonásos balett
Vetítési idő: 110 perc (1 szünettel)

Közreműködik a Royal Opera House zenekara. Zene: Pjotr Iljics Csajkovszkij. Koreográfus: Peter Wright, Lev Ivanov koreográfiája alapján. Vezényel: Tom Seligman. Díszlet- és jelmeztervező: Julia Trevelyan Oman. 

Jegyek még kaphatók a helyszínen, illetve a www.puskinmozi.hu oldalon.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Luca Guadagnino: Challengers
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés