bezár
 

art&design

2013. 12. 20.
De jut-e kék?
Az Ébredések Alapítvány önképzőkörének kiállítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ébresztő! Szabadég. Mire képes, meddig megy el egy örök közös, ki mit tudos csoportosulás? Egy senki se deviáns önképzőköri identitás? Túl tehet-e az életen egy a társadalomtól elkülönülten fejlődő, art brut alkotó műhely? És ha tehet, hát ki viszi a társadalomba át? Ilyen kérdésekre keres választ az Ébredések Alapítvány Csorba Simon (festőművész) és Bajnai Nóra (pszichológus) vezette bohém műhelye.

prae.hu

"A szeretet a lábakban van" (szól a nigériai mondás). Most Tápiógyörgyére futhatunk, érthetünk, láthatunk. December 8-tól januárig 22 alkotó 107 műve és közös készítménye tekinthető meg a a Faluházban. A kiállítást Kappéter István, pszichiáter, jövőkutató, a tápiógyörgyei elme-szociális otthon főorvosa nyitotta meg. Ezután állófogadás, beszélgetés és Dr. Kappéter István tudományos előadása következett, melynek tárgya az időskori emlékezeti és központi idegrendszert érintő hanyatlási folyamatok prevenciós lehetőségei és kezelési perspektívái voltak, pszichiáter szemmel. Ezt követően látogatást következett a tápiógyörgyei kastélyba, amely jelenleg elme-szociális otthonként üzemel.

A pszichiátria világához szorosan kapcsolódó festmények megvásárolhatók a helyszínen, ill. az alapítványnál. A bohém műhely vezetői köszönetet mondtak Czeglédi Csoma Gyula art brut művésznek (aki az Ébredések művészeivel közösen maga is kiállít) és főszervezőnek, aki lehetővé tette az Ébredések Alapítvány számára a kiállítást.
 
Cím: 2767 Tápiógyörgye, Deák Ferenc út 2/4.
Nyitva tartás: munkanapokon szerda kivételével 10-16 óráig
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés