bezár
 

film

2013. 12. 19.
Meglepetés, játék és filmsorozat: Chili vagy Mango
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Te is unod a kiszámítható sztorikat és az örökös happy endet? Itt az első interaktív sorozat, nézd és alakítsd a mobilodról! – hangzik a FilmDrops applikáció felvezető mondata a csapat Facebook oldalán.

prae.hu

A FilmDrops egy olyan applikáció, ami leginkább csatornának nevezhető: arra találták ki, hogy különböző interaktív tartalmakat tudjunk rajta keresztül mobilon és tableten nézni. A FilmDropson nézhető első sorozat, a Chili vagy Mango ötvözi a film és a játék legnagyobb erényeit – szórakoztat és aktivizál!

Egy epizód során négy ponton ágazik el a történet: minden egyes döntési pontnál két út közül választhat a néző, így végül 8 különböző befejezést nézhet végig, aki minden történetszálat végigjár. Ha megfelelő irányba tereli főhősét ,csillagokat kap – mint egy játékban. Különböző kitüntetéseket szerezhet, ha pl. az összes lehetséges történetszálat végignézte, vagy 1 mp alatt sikerült döntenie, merre folytatja tovább a sztorit.

A sorozat minden egyes epizódja egy randi vagy egy találkozó: felváltva követhetjük Zénó, a nőcsábász ételkritikus, és Lili, a szende cukrászlány történetét. Zénót csak a vadászösztön hajtja, így a néző/játékos feladata az, hogy segítségével Zénó megszerezze a kiszemelt nőt (hogy az adott célszemély a főszerkesztője, egy riportra készülő újságíró, vagy csak egy random csaj, szinte mindegy). Lili, Zénóval ellentétben,senkinek nem akar rosszat, csak szeretne elmenekülni az őt üldöző férfiak elől. Lili nemrég tudta meg, hogy lisztérzékeny, és próbálja megtalálni az útját a gluténmentes univerzumban, ennek kapcsán találkozik dietetikussal, étteremtulajdonossal, személyi edzővel – és csak közben jön rá, hogy ezek a pasik valójában randizni akarnak vele. A játékos segít neki átvészelni minden kellemetlen helyzetet, mert egyedül képtelen kezelni bizarr hódolóit.

"Zénó és Lili szemén keresztül végre egyetlen sorozaton belül megismerhetjük a női és férfi szemszöget is, és talán a végére megértjük, hogy miért ilyen hülye minden Férfi/Nő..." – hangzik a sorozat egymondatosa az alkotók, Ipacs Gergely rendező, kreátor, producer, és Lőrincz Nándor író, rendező tollából.

A sorozat két főszereplőjét Michl Júlia és Poroszlay Kristóf alakítja, a további szerepekben pedig feltűnik többek között Kis Domonkos Márk, Keresztes Tamás, Fullajtár Andrea, Kovács Lehel, Stefanovics Angéla és Bicskey Lukács is.

Az interaktív FilmDrops alkalmazás, és a Chili vagy Mango sorozat ötlete egyaránt Ipacs Gergő fejéből pattant ki, akit már régóta foglalkoztatott az okostelefon kijelzője, mint filmes platform. A sorozatot szeptember óta nézhetik a rajongók Android és iOs rendszereken Magyarországon ingyenesen, a december pedig nemcsak a nézői, hanem a szakmai elismerések bizonyítékait hozta el az alkotóknak: A FilmDrops lett a 2013. Év Játék Alkalmazása az Appra Magyar! Versenyen, a 2013-as Mediadesign Versenyen 3. helyezést ért el Mobil- és tabletalapú Alkalmazások Kategóriában, a Chili vagy Mangóért pedig Hartung Dávid operatőr megkapta a 2013-as Aranyszem Operatőr Fesztivál díját tévéfilm kategóriában.

És hogy tud-e működni a film és játék ily módon való ötvözése? Arra mindenki maga adhat választ:

Androidról innen tölthető le ingyenesen a sorozat:
http://bit.ly/1dNukq7

iOs-ről pedig innen:
​http://bit.ly/19aczLZ

2013. december 19-én debütál a kilencedik befejező epizód, melyben a két főhős végre találkozik, de nem spoilerezünk, hogy mi lesz ebből!

 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés