bezár
 

zene

2013. 12. 09.
"Szigetes" fesztiválok Európa legjobbjai közt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legnagyobb nemzetközi fesztivál-elismerés, a European Festival Awards közzétette a különböző kategóriák legjobbjainak listáját. Eszerint, a több száz induló fesztivál közt, a Sziget Szervezőiroda összes nevezett rendezvénye, így a Sziget, a MasterCard Balaton Sound, a VOLT fesztivál és a B.my.Lake is ott van kategóriájában a legjobb 10 között.
Már most óriási sikert könyvelhetnek el a hazai fesztiválok az European Festival Awards versenyén, hisz  különböző kategóriákban  négy fesztiválunk is ott van Európa legjobbjai közt. A Sziget, túl azon, hogy a fesztiválrajongók tábora szerint a „Legjobb Nagyfesztiválok” élmezőnyében van ismét, a nemzetközi zenész szakma is a „Művészek Kedvenc Európai Fesztiváljainak” legjobbjai közé szavazta. Sőt, még egy kategóriában, ezúttal a fesztivál szakma és a szakújságírók döntése alapján, az ún. „Best Line-up” kategóriában is előkelő helyen, az első tízben szerepel. Ezt erősíti meg, hogy a „Headliner of the Year”, azaz 2013 legjobb 10 sztárfellépője közt ott van három olyan sztárzenekar is, a Blur, a Nick Cave & The Bad Seeds és az Editors, melyek idén a Szigeten is felléptek. 

Sziget 2013 emlékfilm


A „Közepes Méretű Fesztiválok” közt a Sound már egyszer bizonyított és idén a VOLT fesztivál is bekerült a nemzetközi versenybe, s már az első alkalommal a legjobb tíz közé választották. Szintén nagy siker, hogy az idén debütált B.my.Lake a „Legjobb Új Fesztivál” kategóriában jutott a legjobbak közé.

Forrás: sajtóinformáció.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés