bezár
 

irodalom

2013. 12. 08.
Az Írók Boltjában adják át a második JAKkendő-díjat
2013. december 13. 17 óra, Írók Boltja, 1061 Budapest, Andrássy út 45.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A JAKkendő-díjat, amelyet ezúttal második alkalommal ítél oda a József Attila Kör (JAK) által felkért öttagú szakmai kuratórium, Németh Gábor adja át 2013. december 13-án, pénteken 17 órakor az Írók Boltjában. A résztvevőket Gaborják Ádám, a JAK elnöke és Békés Zoltán, a JAKkendő-díjat támogató MrSale Öltönyüzlet ügyvezetője köszönti.

prae.hu

A JAKkendő-díj nyilvános pályázatára az idén közel negyven pályamű érkezett. A pályázatokat öttagú szakmai kuratórium értékeli, amelynek tagjai az idén Csordás Gábor, a Jelenkor Kiadó főszerkesztője, Németh Gábor író, Turi Tímea költő, a Magvető Kiadó szerkesztője, valamint a JAK-füzetek újonnan megválasztott sorozatszerkesztői, Balajthy Ágnes és Borsik Miklós.

A díjazott pályamunka 2014-ben kiadásra kerül a JAK-füzetek sorozatban. A díjnyertes kötet szerzője pénzjutalomban részesül a MrSale Öltönyüzlet támogatásával.

Az évente odaítélt JAKkendő-díj célja, hogy kötettel még nem rendelkező, negyven év alatti prózaírókat segítsen a pályakezdésben. Pályázni novelláskötettel, kisregénnyel, regénnyel, vagy egyéb szépirodalmi prózai munkával lehetett.

A JAK a fiatal kortárs magyar irodalom 1989 óta működő szervezete, melynek elsődleges célja a pályakezdő irodalmárok indulásának segítése, a legújabb kortárs magyar irodalom kutatása, eredményeinek bemutatása és eljuttatása a közönséghez felolvasó- és vitaestek, konferenciák és  rendhagyó középiskolai irodalomórák szervezésével, valamint a JAK-füzetek és a Világirodalmi Sorozat kiadásával.

A JAK számos hazai és nemzetközi programsorozat, ösztöndíjprogram és fesztivál aktív résztvevője, a fiatal irodalmárok egyik legfontosabb hazai érdekképviseleti szerve.

a JAKkendő-díjat támogató MrSale Öltönyüzlet nemzetközi mércével is kimagasló szolgáltatásairól és kiszolgálásáról ismert. 2000-ben alapította Békés Zoltán, akinek a nevéhez fűződik a McGill öltönymárka létrehozása, majd része volt a Roland-McGill Divatház Rt. megalapításában, ahonnan később kivált. A MrSale küldetése elérhető árú, minőségi, elegáns ruházattal ellátni a magyar üzletembereket, ezzel hozzájárulva az üzleti kultúra fejlődéséhez Magyarországon.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés