bezár
 

színház

2013. 12. 07.
Nagymama-díjat adtak át két fiatal kaposvári színésznek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei Nagymama-díjat Grisnik Petra és Váncsa Gábor színművészek vehették át szombat este a kaposvári Csiky Gergely Színházban.

Szkéné színház

Az elismerést 2011-ben alapította Molnár Piroska, a Csiky Gergely Színház korábbi Kossuth-díjas művésze, a nemzet színésze, aki pénteken megkapta a Prima Primissima Díjat is.

A Nagymama-díjat minden évadban a színház névadója, Csiky Gergely (1842 -1891) születésnapjához kötődő ünnepségen adják át egy fiatal színésznek és egy színésznőnek támogatásként, munkájuk elismeréseként.

Molnár Piroska 1971 és 1978, majd 1984 és 2002 között játszott a kaposvári színházban, ahová azóta több vendégszerepre is visszatért, és ahol 2012-ben örökös taggá választották. A Nagymama-díjat a Nagymama című Csiky Gergely-darab címszerepéért kapott gázsijából alapította. A kétmillió forinttal létrehozott alapítvány örökbetét kamatából részesülnek évente a kitüntetett helyi fiatal színészek.

Nagymama-díjjal első alkalommal Czene Zsófia és Takács Géza, tavaly a betegségéből felépült Tóth Nóra és Fándly Csaba színészi teljesítményét jutalmazták.

A díjról egy négytagú kuratórium dönt: az alapító Molnár Piroska, Rátóti Zoltán, a színház igazgatója, Kéki Zoltán, Kaposvár címzetes főjegyzője és Győri László vállalkozó-mecénás.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés