bezár
 

zene

2013. 12. 07.
Therion-koncert kedden a Club 202-ben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Készülő rockoperája néhány részletét, legnagyobb sikereit, valamint a klasszikus szimfonikus metál lemezek között számon tartott 1998-as Vovin című lemezanyagot teljes egészében eljátssza a svéd Therion december 10-én kedden a fővárosi Club 202-ben.

prae.hu

A műfajteremtő, 1987 óta aktív Therion háromhetes, tizenöt koncertből álló turnéja keretében érkezik Budapestre. A zenekar vezetője, Christofer Johnsson a tavalyi Les Fleurs du Mal album és a hozzá kapcsolt koncertsorozat után minden idejét évek óta tervezett, és részeiben már korábban megírt nagy műve, egy rockopera befejezésére szentelte - közölték a szervezők az MTI-vel.

Bár a rockopera ismert kifejezésnek számít, Johnsson szerint olyan kompozíció még nem született, mint amilyet a Therion készít. Elmondása szerint a korábban készült művek inkább rockmusicaleknek tekinthetők, semmint tényleges operának, mert nem követik a színpadi műfaj formai, szerkezeti követelményeit és hagyományát. A Therion most egy tényleges, rockzenébe ágyazott operát ír, annak minden jellemző elemével: szinopszissal, a felvonásokkal, képekkel, és a szerepek részletes bemutatásával.

A Therion most élőben teszteli a rockoperát: a turnén előadják néhány részét a készülő műnek, hogy lássák a reakciókat. A koncerteket felhasználják arra is, hogy előadják a legnagyobb klasszikusokat: a zenekar ígérete szerint a programban többek között az 1998-ban készült teljes Vovin album szerepelni fog.

A svéd csapat 2007-ben fellépett a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon.

December 10-én a Club 202-ben egy olasz zenekar, a Sound Storm, valamint az orosz Arkona is fellép.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés