bezár
 

art&design

2013. 12. 03.
Meghosszabbították a Vincent van Gogh Álmai című kiállítást
VAM Design Center, 1061 Budapest, Király u. 26.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Vincent van Gogh Álmai című kiállítás a nagy sikerre való tekintettel három héttel tovább várja látogatóit. A népszerűség többek között annak is köszönhető, hogy a festő színpompás alkotásai Magyarországon első alkalommal tekinthetőek meg 3D-ben.

prae.hu

A VAM Design Center a hétvégén különleges, extra programokkal is várta a kiállításra betérő vendégeket. A hölgyek a Lemaquillage sminkmesterei jóvoltából az őszi-téli sminktrendeket próbálhatták ki, míg a férfiak a Mazda tesztvezetésén vehettek részt.

A VAM Design Center kiállítása november 30-án zárta volna kapuit, ám a közönségsikernek köszönhetően további három hétig nyitva tart, és csak Karácsony előtt, december 22-én búcsúzik véglegesen. A kiállítás május végén érkezett az amszterdami Beurs van Berlage falai közül Budapestre. Különlegessége, hogy több mint 200 digitálisan felújított képet számlál, és a színpompás alkotások egy része – például a Mandulavirágzás vagy a Napraforgók – 3D-ben is megtekinthető.

A kiállítás ötletgazdája a holland Melcher de Wind, aki már a megnyitón hangsúlyozta: Vincent van Gogh nagy álma volt, hogy egyszer az összes képét egy helyen láthassa a közönség. Az évtizedek alatt azonban a képek szétszóródtak, megsérültek, eltűntek, de hála az új digitális technikának, a Király utcai kiállítótérben ismét egymás mellett sorakozhatnak.

Az elmúlt hónapokban a tárlatot több tízezren tekintették meg. Már a megnyitó is több elismert közéleti személyiség és sztár érdeklődését felkeltette. Hajas László mesterfodrász, Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó, Sipos F. Tamás és Zséda már az első napokban megtekintették a kiállítást.

A Múzeumok Éjszakáján kamarazenével ünnepeltek a festészet kedvelői, a karácsony közeledtével pedig több Gospel koncertet is meghallgathat a művészi környezetbena nagyközönség .

További információ:
http://www.vangoghkiallitas.hu/ 



 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés