bezár
 

zene

2013. 12. 03.
Klasszikus zenei ismeretterjesztő-előadássorozatot indít a Mindennapi Klasszikusok oldal és a BMC
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyáron a reflexológus azt mondta: "Lép - a meg nem lépett lehetőségek..." Az egyik ilyen régóta dédelgetett ötlet, meg nem lépett lehetőség a címben jelzett ismeretterjesztő előadás-sorozat volt: évek óta egyeztetünk, beszélgetünk erről Mácsai Jánossal. Aztán a reflexológus mondatával szinte egy időben jött egy BMC-s kapcsolat és lehetőség: december 15-én vasárnap elindul egy remélhetőleg jövőre is átnyúló sorozat.
A koncepció röviden: zeneszerető, zenét gyakran hallgató embereknek olyan útmutatót, irányjelzőket adni, amelyek segítenek egy szerző, egy adott mű mélyebb megismerésében, megértésében, befogadásában.

Az első alkalom egy koncerthez és Bartókhoz kapcsolódik - Bartókkal kezdeni egyébként is merész: december 15-én 18:00 órai kezdettel Mácsai János zenetörténész tart előadást a BMC Könyvtártermében Bartókról, a Bartók vonósnégyesekről. 

Az előadás címe: Sugárzása, fénye mint a napé... - ez a Negyedik vonósnégyesre vonatkozik, amely az Ötödik és a Második társaságában 19:30 órai kezdettel hangzik majd el a BMC Koncerttermében a Kelemen kvartett előadásában, így azok a látogatók, akik élő zenei élményre is vágyak, egyszerűen csak lesétálnak a könyvtárból a koncertterembe.

Jegyvásárlás a http://www.jegy.hu/program/mindennapi-klasszikusok-esti-beszelgetesek-bartok-47678/246116  oldalon vagy a helyszínen; a Kelemen kvartett előadására jegyet váltók, az arra jeggyel rendelkezők kedvezményes, 400 Ft-os áron vásárolhatnak jegyet a Mácsai János előadásra.

Zenei ízelítőként a teljes negyedik vonósnégyes:

Bartók - String quartet n°4 - Juilliard I 1949
 

Az est Facebook event linkje: 
https://www.facebook.com/events/252748878217084/ 

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

(A tervek szerint jövőre jön majd Beethoven IX. szimfóniája, a Schubert szonáták és szimfóniák, Rahmanyinov, Sosztakovics, és persze Brahms...)

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés