bezár
 

film

2013. 12. 02.
Jodorowsky-maraton és képzőművészeti pályázat a magyarhangyától
Beküldési határdiő: 2013. december 15. éjfél
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A magyarhangya 2014. január 2. és 4. között Alejandro Jodorowsky-maratont rendez az Átrium Film-Színházban. Ennek örömére "szarból aranyat" mottóval, december 15. éjféli határidővel nyílt képzőművészeti pályázatot hirdetnek a szervezők, a fődíj egy három napos barcelonai utazás. Az eredményhirdetés a december 22-i szeánszon, az Alejandro Jodorowsky szellemidézésen lesz, szintén az Átriumban.

prae.hu

Az maratonon először kerülnek Magyarországon vászonra Jodorowsky legendás klasszikusai digitálisan felújított kópián: a The Holy Mountain és az El Topo. Valamint bemutatásra kerül legfrissebb alkotása, a La danza de la realidad, és a megvalósulatlan főművét dokumentáló Jodorowsky’s Dune.

Alejandro Jodorowsky  (Chile, Iquique, 1929. február 7. -) orosz(ukrán)-zsidó származású chilei-mexikói filmrendező, producer, színész, zeneszerző, pantomimművész, képregényszerző, zeneszerző, író és költő, egyszóval művészpolihisztor. Emellett vallásfilozófus, pszichológus, karatemester, tarotszakértő. Elsősorban ezoterikus, szürreális és sokkoló filmjeiről ismert, de jó néhány képregényt is írt. Sokat idézett mondata:  "Én azt várom a filmektől, amit az észak-amerikaiak nagy része a pszichedelikus drogoktól vár." 

A Jodorowsky-maraton alkalmából egy nyílt pályázatot hirdet a magyarhangya. Olyan képzőművészeti alkotásokat várnak, amelyek Alejandro Jodorowsky gondolatiságát, szimbólumrendszerét idézik, bontják ki, gondolják újra. A beküldendő pályamunkák lehetnek rajzok, festmények, kollázsok, szobrok, videók, installációk vagy bármilyen intermédiális alkotás. Mottó: "szarból aranyat".

Web:
http://magyarhangya.tumblr.com/post/68776867629

Beküldési határidő:
2013. december 15. éjfél

Cím:
info@magyarhangya.hu

Fődíj:
egy 3-napos barcelonai út

A legjobb pályamunkák:
Jodorowsky-maraton-bérletet érnek

Eredményhirdetés:
2013. december 22-én, a Jodorowsky-szellemidézésen.
 
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Alex Garland: Polgárháború
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés