bezár
 

art&design

2013. 12. 02.
A Bora miatt vesztegel két tonnányi kínai műalkotás az Adriai-tengeren
Az új spektákulum, MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, 4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3., látogatható: 2013. december 15-től
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kalandos úton érkeznek az alkotások a MODEM következő nagy nemzetközi kiállítására, amely a kortárs kínai képzőművészetet mutatja be. A művek nagy része 2013. október 16-án indult útjára Kínából, és többszöri átrakodás után most a Maersk Kleven elnevezésű hajón ér Európába.

A hajó, amely egy 26 köbméteres konténerben, 20 ládában 2 tonnányi műalkotást hoz, egyelőre az Adriai-tengeren, Trieszt közelében vesztegel a Bora, a téli évszakban fújó száraz, hideg szél erős rohamai miatt. A konténert várhatóan kedd este kezdik el kirakodni Koper kikötőjében és a vámolás után kamionnal érkezik Debrecenbe, előreláthatólag a hét utolsó napjaiban. (A hajó útja az interneten is követhető: www.marinetraffic.com.)
 
A 2013. december 15-től látható Az új spektákulum című kiállítás az utóbbi évtizedekben nemzetközi sztárokká vált művészek alkotásain keresztül nyújt élvezetes betekintést a globálisan újrapozícionált nagyhatalom rendkívül összetett, ellentmondásos és szemkápráztató világába. Összesen 19 kortárs kínai művész munkáival találkozhat a magyar közönség a kuriózumnak számító tárlaton, amelyet a nemzetközi művészeti élet rangos szereplőivé vált kínai kurátorok egyike, a szecsuáni művészeti akadémián dolgozó Jü Ko (Yu Ke) állított össze a MODEM számára.

prae.hu

ZOO X (Co-hsziao Cu-csou (Zuoxiao Zuzhou)), Aj Vej-vej rocksztár lesz, 2013, videó 5'12″


A mai Kína hétköznapjait, annak fizikai és lelki visszásságait is bemutató munkákat a legkülönbözőbb médiumok segítségével tárják elénk az alkotók: monumentális fotónyomatokon, nagyméretű olajfestményeken, hatalmas krétarajzokon vagy hagyományos tustechnikával rizspapírra készült rajzokon. Nyolc videót is láthatnak a látogatók. Ezek közt szerepel az a popzenei klip, melyben a legismertebb kínai képzőművész, Aj Vej-vej (Ai Weiwei) meséli el letartóztatásának és fogva tartásának történetét.
 
További információk már elérhetők a kiállításról a MODEM weboldalán:
LINK.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés