bezár
 

irodalom

2013. 11. 29.
Szentkuthy és Prae a PIM-ben
2013. november 27. Petőfi Irodalmi Múzeum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Digitális Irodalmi Akadémia 2013 őszén posztumusz tagjává választotta Szentkuthy Miklóst. Az író hagyatékának ünnepélyes átadása, valamint a posztumusz tagságról szóló szerződéskötés november 27-én zajlott le az örökösök, Mariella Legnani és Tompa Mária részvételével.
A szerződés megkötése alkalmából Szentkuthy Az egyetlen metafora felé c. művének frissen megjelent angol fordítását is bemutatta kiadója, a New Yorkban élő Rainer Hanshe. Rainer Hanshe különösen fontos szerzőnek nevezte Szentkuthyt, akinek nemcsak a magyar, hanem a világirodalomban is méltó helyére kell kerülnie, a már lefordított művek, vagy akár az egyelőre kiadatlan, de idén már publikálható naplójegyzetek révén is.

Fotó: Gál Csaba (PIM)


A szerződéskötés alkalmával a PIM Kézirattárában őrzött Prae első kiadását is kiállították, és  elhangzott Kreutz László a Széljegyzetek Casanovához című regény inspirációjára komponált zeneműve is.

A DIA tagválasztásán elhangzott Szentkuthyról szóló előadás itt elérhető.
 
 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés