bezár
 

színház

2013. 11. 29.
Bolero: tánckoncert
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bolero címmel tánckoncertet mutatnak be a Szolnoki Szimfonikus Zenekar összművészeti produkciójaként január 4-én Szolnokon, a Városi Sportcsarnokban.

Szkéné színház

A zene és a tánc összefonódásának estéjén mintegy háromszáz zenész, énekes és táncos lép majd a közönség elé - közölte Patkós Imre, a szolnoki szimfonikusok ügyvezető-szakmai igazgatója a produkciót beharangozó pénteki sajtótájékoztatón.      
    
A programot a 2013-as Verdi-év méltó zárásának szánják, ennek szellemében az opera- és balettirodalom legnagyobb klasszikus mestereinek, Verdinek és kortársainak - Wagnernek, Ravelnek, Bizet-nek és Csajkovszkijnak - a műveiből csendülnek fel részletek, vizuális látványelemekkel tarkítva - ismertette a programot az igazgató.
    
A műsorban közreműködik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Budapest Táncszínház, a Tellabor Társulat, a Nemzeti Énekkar, a Budapesti Ifjúsági Kórus, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, a szolnoki Kodály Iskola Gyermekkara, valamint a Mozdulat Táncműhely. Az est karmestere és zenei rendezője a japán Izaki Maszahiro, a szolnoki szimfonikusok művészeti vezetője. A műsorvezetői tisztet Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója látja el.
    
A gyerekekből álló, szolnoki Mozdulat Táncműhely alapítója és vezetője, Szitt Melinda a sajtótájékoztatón elmondta, hogy három éve szerepelnek közösen a szolnoki zenészekkel, azóta három mesebalettet adtak elő a zenekarral. A mostani produkcióban azonban a gyerekek az eddigi legnagyobb közönség előtt mutathatják meg, hogy mit tudnak - tette hozzá.

 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés