bezár
 

színház

2013. 11. 26.
I. Erzsébet: bemutató a Szkénében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Paul Foster I. Erzsébet című darabját mutatják be a Szkéné Színházban szerdán, a Vádli Alkalmi Színházi Társulás és a Füge Produkció közös előadásának címszerepét Fodor Tamás alakítja.

Szkéné színház

Paul Foster színdarabja a világtörténelem egyik legnagyobb és legellentmondásosabb alakjának, I. Erzsébetnek, a modernkori Anglia megteremtőjének állít emléket - közölte a Szkéné Színház az MTI-vel.
    
I. Erzsébet neve egy egész történelmi korszakot fémjelez, átmenetet a középkorból a modern világba. Rendkívüli személyiségén túl ez az aspektus teszi érdekessé alakját színházi értelemben is, hiszen egy, a mai korral sok szempontból rokonítható korszakban élt, amikor a világ és benne az ember radikális változások küszöbén állt - olvasható az előadás ismertetőjében.
    
Paul Foster drámája a színház a színházban technikáját alkalmazza: egy társulat életét mutatja be, amely éppen egy Erzsébetről szóló darabot próbál. Olyan világot teremt, amely részben eljátssza, részben pedig kívülről reflektál a korra, Erzsébetre és cselekedeteire, valamint döntéseinek mozgatórugóira.
    
A Szikszai Rémusz színész-rendező által összefogott csapathoz az állandó tagok - Fodor Tamás, Nagypál Gábor, Tamási Zoltán, Király Attila, Tóth József és Bercsényi Péter – mellett újak csatlakoztak: Bodor Johanna, Keresztény Tamás, Herczeg Tamás és Kaszás Gergő is játszik az új darabban.
    
Az előadás zenéje Monori András munkája, a dalszövegeket Kovács András Ferenc írta. A produkció díszletét Varga Járó Ilona, a jelmezt Kiss Julcsi tervezte.
    
Az I. Erzsébetet Magyarországon többek között Mohácsi János, Bodó Viktor és Merő Béla rendezte meg korábban. A Szikszai Rémusz rendezte előadást csütörtökön és pénteken is láthatja a közönség.

 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés