bezár
 

irodalom

2013. 11. 21.
A könyvfesztivál vendége lesz Ari Shavit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Izrael Állam budapesti nagykövetének és az Atlantic Press Kiadónak a meghívására áprilisban Budapestre jön és a Könyvfesztiválon dedikálja könyvét Ari Shavit, a Hazám, az ígéret földje című kedden megjelent Izrael-történet szerzője. Ezt Ilan Mor nagykövet jelentette be szerdán a Bálint Házban. A könyv magyar fordítása egyidejűleg jelent meg a New York-i angol és a Tel Aviv-i héber nyelvű változattal.

prae.hu

A könyvbemutatón Bokor Pál, a kötet magyar fordítója a művet a modern tényirodalom olyan csúcsteljesítményeként méltatta, mely példátlan elfogulatlansággal képes minden oldalról megvilágítani a 21. század legsúlyosabb válságait és problémáit, mint az izraeli-palesztin konfliktus vagy az atomfegyverek továbbterjedése az e nélkül is rendkívül robbanásveszélyes közel-keleti térségben.

A könyv már megjelenése előtt óriási visszhangot keltett euroatlanti politikai körökben. Shavit ugyanis a palesztin kérdés egyetlen lehetséges megoldását a megszállt területekről való kivonulásban jelöli meg, ugyanakkor határozottan állást foglal az iráni atomkapacitás megsemmisítése mellett.

A The New York Times vasárnap vezércikkben politikusok számára "must read"-nek, kötelező olvasmánynak nevezte a könyvet, és arra szólította fel Barack Obama amerikai elnököt és Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnököt, hogy az Izrael és az arab országok, valamint a nagyhatalmak és Irán közötti kulcsfontosságú közel-keleti tárgyalássorozatok folytatásakor vegyék figyelembe Shavit ajánlásait.

Forrás: Atlantic Press Kiadó, sajtóinformáció.
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés