bezár
 

irodalom

2013. 11. 19.
Az év novellái 2013
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bemutatták Az év novellái 2013 című antológiát szerdán Budapesten. A Magyar Napló Kiadó gondozásában megjelent kötet a mai magyar irodalmi élet fontos szereplőitől kínál sokoldalú válogatást.

prae.hu

Tizenegy évvel ezelőtt, 2002-ben indította útjára a Magyar Napló Kiadó Az év esszéi, Az év novellái és Az év versei című antológiákat.

Gyűjteményeik évről évre széles panorámát nyújtanak a kortárs magyar irodalmi és szellemi életről. Idén mintegy harminc magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján készült válogatás az elmúlt év legjobb novelláiból és verseiből. Az év novellái 2013 antológiában összesen 28 író - többek között Baróthy Zoltán, Csender Levente, Dragomán György, Ferdinandy György, Győrffy Ákos, Láng Zsolt, Méhes Károly, Patak Márta, Oláh János, Samu János Vilmos, Vári Attila - műve szerepel.

A kötet a szerkesztői elv mentén a legidősebb alkotó novellájától halad a legfiatalabb írók írásaiig. Bíró Gergely, a Magyar Napló - a Magyar Írószövetség havonta megjelenő irodalmi folyóirata - szerkesztője hangsúlyozta: a válogatásoknál mindig a sokszínűségre törekednek, egy-egy írásnál a legfontosabb szempont, hogy értéket képviseljen.
 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés