bezár
 

színház

2013. 11. 19.
Négy darabbal várja a közönséget a Szegedi Kortárs Balett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Négy darabbal várja a közönséget az év végéig a Szegedi Kortárs Balett a Tisza-parti város teátrumában és az ország több színházában – tájékoztatta a társulat sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Szkéné színház

Pataki Dorka elmondta: keddtől a szegedi Kisszínházban összesen öt alkalommal játsszák az idei évad első bemutatóját, a Juronics Tamás koreográfiájával készült Rítus című produkciót, amely a november 8-i premieren, majd az azt követő budapesti előadáson is sikert aratott.
   
Szegeden és a fővárosban, a Nemzeti Táncszínházban is csak egy-egy este – november 21-én, illetve december 13-án - tűzik műsorra az Avro Part kortárs észt zeneszerző és Giovanni Battista Pergolesi Mária bibliai történetét feldolgozó műveire készült darabot, a Stabat Matert.
   
A társulat egyik legtöbbször játszott darabja a Carmina Burana. Az egyfelvonásos táncjáték nézői egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillanthatnak be a Szegedi Nemzeti Színházban november végén és december elején.
    
Karácsony közeledtével ismét látható az együttes tavalyi, huszonötödik jubileumi évadjának egyik nagy sikere, a Diótörő. A Csajkovszkij csodálatos muzsikájára született darabot Szeged és Budapest mellett Százhalombattán és Miskolcon játssza a társulat egészen december végéig.

 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés