bezár
 

art&design

2013. 11. 14.
Elindult a LITOS alkalmazott művészeti vállalkozás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A LITOS (irodalmi feltárás) Magolcsay Nagy Gábor költő és Hajas Katinka szobrász, képzőművész alkalmazott művészeti vállalkozása, melyben az irodalom és a képzőművészet eszközeivel a gyerekjátéktól kezdve, a természetművészeten, a public arton át a könyvig, mint hipertárgyig a közösségi élet és a városi lét jelenségeit, jelentésrétegeit gondolják tovább.

prae.hu

Különleges projektjeik és alkotásaik nyomán, céljuk a hétköznapokba csempészett intermediális feltárás folytonosságának fenntartása, eddig ismeretlen kontextusok felkutatása, az alkalmazhatóság és a társasság figyelembevételével.

A LITOS tervezett projektjeiről a műhely weboldalán és a Facebookon tájékozódhat:

www.litosmuhely.wix.com/litos
www.facebook.com/litosmuhely

Az alkotóműhely a projektek megvalósításához további támogatókat, partnereket keres, ezért várják a progresszív művészetekre nyitott cégek, szervezetek, magánszemélyek jelentkezését.

Az alkotóműhely tagjai:

Hajas Katinka (1985)


2012-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakján. 2007-ben Finta-díjat, 2008-ban Erasmus, 2009-ben pedig Ludwig ösztöndíjat kapott. 2013 nyarán az Union-Amadeus Rezidens Program nyerteseként Észtországban dolgozott. Munkáival 2006 óta több kiállításon is szerepelt. Köztéri munkáit Pécsett és Észtországban mutatták be.
Web:
www.hajaskatinka.wix.com/hajaskatinka

Magolcsay Nagy Gábor (1981)

Miskolcon született, jelenleg Budapesten él. Költő, zeneszerző. Első kötete 150° címmel 2009-ben jelent meg a Palatinus kiadó gondozásában. Szövegeit többek közt az Élet és Irodalom, Irodalmi Jelen, Jelenkor, KULTer, Magyar Műhely, Műút, Parnasszus és a Tiszatáj közölte. Ashes of Cows nevű zenei projektjével jelenleg az ambient, az indusztriális és a szimfónikus rock határterületein kísérletezik.
Web:
www.magolcsay.hu

Kapcsolat:
litoslevel@gmail.com
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés