bezár
 

film

2013. 11. 14.
A Compact Disco új lemezét mutatja be az A38 hajón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
The Storm címmel elkészítette harmadik stúdióalbumát a Compact Disco. A népszerű elektronikus zenei formáció szombaton a fővárosi A38 hajón mutatja be az anyagot, valamint új koncertgitárosát.

prae.hu

"Talán hosszúnak tűnhet az a két év, ami a legutóbbi friss lemez, a II. óta eltelt, de mi eleve így terveztük, így sokkal izgalmasabb számunkra a munka, több az inspiráció. Közben persze azért sok minden történt, 2012-ben szerepeltünk az Eurovíziós Dalfesztiválon és kiadtunk egy válogatáslemezt is Two Point Five címmel" - mondta Pál Gábor, a Compact Disco billentyűse, szövegírója az MTI-nek.
    
A 2008-ban alakult együttes (a két másik tag: Walkó Csaba - ének és Lotfi Begi - groove-ok, extra zenei sávok, effektek) országos ismertséget és népszerűséget a bakui Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplésével, a Sound of Our Hearts című dallal szerzett, a számot külföldi rádiók is játszották.
    
A Compact Disco Sándor Attila basszusgitáros tavalyi távozása után trióvá alakult, a koncerteken kiegészítő zenészekkel. Pál Gábor szerint ez a rendszer jól bevált, hiszen Török Emese dobos az elmúlt egy évben zeneileg jól beilleszkedett a produkcióba, most pedig egy újabb hölggyel bővült az élő megszólalás: az eddigi koncertgitáros, Szakos Krisztián helyére Lahucsky Krisztina került, aki szombaton mutatkozik be az A38-on.
    
"Krisztián helyett azért kellett keresnünk valakit, mert az ő idejét a következő időszakban az Ákossal való fellépések kötik le. Amúgy ő volt az új lemezünk zenei producere, tehát fontos szerepe volt az új dalok megszólalásában" - tette hozzá a billentyűs.
    
Pál Gábor kitért arra, hogy a dallamötleteket általában Walkó Csaba hozza, majd a számokat közösen alakítják ki, végül ő ír rá angol szövegeket. "Szerettünk volna továbbmenni azon az úton, amelyet a Sound of Our Hearts-szal elkezdtünk, és kicsit nagyobb szerepet akartunk a gitárnak, tágabb értelemben a hagyományosabb popzenei megoldásoknak. Az anyagban azért benne van korábbi két lemez világa, meg egy csomó új dolog is".
    
A zenekari triót a The Storm című anyagon (kiadó: Tom-Tom Records) Szakos Krisztián mellett Káló Péter egészítette ki, ő a nyitódalban, a The Guardianben slide gitározott. A címadó The Stormhoz készült klip már megtekinthető a neten, és a lemezen természetesen szerepel a We Will Not Go Down is, amely hónapok óta szerepel a koncertrepertoárban, és a rádiók is játsszák.
    
"A szombati lemezbemutató koncerten az album mind a tíz dalát előadjuk, de természetesen a régi sikerek is megszólalnak. A turné november 22-én indul Miskolcon, fellépünk Debrecenben, Szegeden, Sopronban, Pécsett, a sorozat december 13-án Székesfehérváron zárul. Már biztos, hogy jövő márciusban lesz egy különleges, akusztikus koncertünk a Művészetek Palotájában, ahol vendégek is közre fognak működni" - mondta végül Pál Gábor az MTI-nek.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés