bezár
 

art&design

2013. 11. 09.
Bács Emese kiállítása az Ericsson Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bács Emese festőművész idén készült kollázsai mellett néhány kisplasztikája lesz látható azon a kiállításon, amely szerdán nyílik az Ericsson Galériában Budapesten.

prae.hu

A január 17-ig nyitva tartó tárlat a város témája köré épül. A folyamatosan kísérletező művész főként utcarészleteket - például aluljárót vagy trafikot - ábrázoló képeire mindenféle anyagokat, köztük fonalat, fadarabokat, újságfotókat vagy műanyaghálót applikál - közölte a galéria az MTI-vel.

A tárlaton idén készült munkáit, köztük az Ablakunkból a Gyöngyösi utca, az Aluljáró ősszel és a Trafikos önarckép című alkotásokat mutatja be.

A tájékozató szerint a művész többrétegű festészetre törekszik. Tavaly kezdte el hálóval bevonni képeit, amelyeket továbbfest, majd rájuk építve növeli a tér hatását. Munkáit mint színházi díszletet komponálja meg. Az ábrázolt városrészleteket véletlenszerűen választja ki, a hétköznapi, rutinszerű utazások alatt vázlatokat készít vagy az újságokban látott képeket dolgozza át egyfajta háttérrészletként.

Hatással vannak rá az olasz metafizikus festők színpadszerű kompozíciói, valamint Francis Bacon mozgásban lévő alakjai. A festményreliefek mellett szobrokat és képgrafikai lapokat is készít.

Az Ericsson Galéria 1992-ben azzal a céllal kezdte el működését, hogy lehetőséget adjon a fiatal tehetséges művészek innovatív, a 21. század problémáira nyitott alkotásainak bemutatására - olvasható az összegzésben.

Bács Emese 1994 és 1996 között a Brassói Művészeti Líceumban tanult, 2004-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, ahol Maurer Dóra és Gaál József volt a mestere. Több kiállítása volt Budapesten és vidéken, képezte magát Milánóban Erasmus-ösztöndíjjal, Ludwig-ösztöndíjjal Spanyolországban és Marokkóban is dolgozott. 2004-ben kiérdemelte a Barcsay-díjat, amelyet tehetséges pályakezdő festőművészeknek ítél oda a Kossuth-díjas festő emlékére létrehozott Barcsay Jenő Alapítvány.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés