bezár
 

zene

2013. 11. 08.
Sikeres Sanghajban az Attila
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy sikert aratott Sanghajban a Művészetek Palotája (Müpa) által a kelet-kínai metropoliszba hozott Verdi-opera, az Attila, amelyet vastapssal jutalmazott a közönség.

prae.hu

A budapesti Müpa, a Sanghaji Nagyszínház és a Sanghaji Operaház együttműködésében színre vitt darab csütörtök esti kínai ősbemutatója volt az idén 15. születésnapját ünneplő Sanghaji Nagyszínház új évadjának legelső darabja, s az intézmény a produkcióval ünnepli Verdi születésének 200. évfordulóját is.
    
Az operát a Müpa vezérigazgatója, Káel Csaba rendezte, aki úgy fogalmazott: a darab a New York-i Metropolitan operaházban is megállt volna.
    
A csütörtöki szereposztásban Boross Csilla világhírű magyar szoprán énekelt, többek közt Roberto Tagliavini, Fabio Sartori, Gabriele Viviani, Csang Csien-lu és Jü Hao-lej mellett. A zenekart Daniel Oren izraeli karmester vezényelte.
    
A darab óriási sikere a magyar kultúra nagy sikere is - mondta a Müpa vezetője az MTI-nek. Káel Csaba kiválónak értékelte az együttműködést, kiemelve: a kínai fél értékeli azt, hogy a Művészetek Palotája nem eladni, hanem együttműködni jött Sanghajba.
    
Az Attilát félig szcenírozva április végén Magyarországon már bemutatták, a sanghaji előadás ettől némiképp eltér: a díszlet és a jelmezek a helyi ízlésvilágot tükrözve keleti jegyeket viselnek, nagyobb a kórus és több a statiszta.
    
A Müpa és a Sanghaji Nagyszínház együttműködése 2011-re nyúlik vissza.
    
A csütörtöki előadáson jelen volt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, aki a kínai-magyar együttműködés szorosabbá fűzéséről folytat tárgyalásokat Sanghajban.

 
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés