bezár
 

zene

2008. 11. 12.
Az EDDA is fellép a Jobb velünk a világ! koncerten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Edda is csatlakozott a Jobb velünk a világ! elnevezésű jótékonysági koncerthez, amelyet az értelmi sérültekből álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére szerveznek ép gyermekek támogatására a Papp László Budapest Sportarénában.

prae.hu

A november 14-i rendezvényen az Edda mellett fellép még Presser Gábor, Rúzsa Magdi, Caramel, Kiki, Novák Péter, Mészáros Árpád Zsolt, Révész Sándor, Miller Zoltán, a 4for Dance, a Salsamor Táncegyüttes, a Gördülő Tánccsoport, Kállay Bori, a Jazz and More Kórus, és a Nemadomfel Együttes. Az est házigazdája Vitray Tamás és Várkonyi Attila lesz.

A koncert egyedülálló kezdeményezés, mert olyan emberek szervezik, akik maguk is segítségre, támogatásra szorulnak, mégsem saját cél vezérli őket: a rendezvény bevételét a Böjte Csaba által  
vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő közel 1500 gyerek támogatására, egy új otthon létrehozására fordítják. 

Az esemény híre a parlamentbe is eljut: Hirt Ferenc, az első kerekesszékes országgyűlési képviselő kedden felszólalásában beszél a koncertről és annak céljairól, továbbá felhívja képviselőtársai figyelmét, hogy ne csak gondolatban, hanem személyes részvételükkel is támogassák a koncertet - tudatták a koncert szervezői. 

A rendezvény este hét órakor kezdődik, de előtte négy órától vásár nyílik, amelyen sérült emberek által készített termékek kaphatók. Az ebből befolyt összeget szintén az árva gyermekek javára fordítják. 

A koncert fővédnökségét Sólyom Erzsébet, a köztársasági elnök felesége vállalta el, védnökei pedig Göncz Árpádné és Mádl Dalma.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés